Historie

Ons bedrijf is in 1968 opgericht door Jan en Annie Hendrickx en was gevestigd aan de Buitenweg 4 in Venray.
Nadat Jan en Annie Hendrickx in 1995 definitief van hun welverdiende rust gingen genieten, heb ik het bedrijf overgenomen. Ik was toen al zo'n 12 jaar in dienst van de familie Hendrickx. Uit eer en dankbaarheid voor alles wat Jan en Annie voor me gedaan hebben, heb ik de naam Hendrickx als bedrijfsnaam behouden.
In 2000 ben ik getrouwd met Eline. Samen met haar en onze 4 kinderen ben ik eind 2003 verhuisd naar de nieuwe lokatie aan de Laagheidseweg 19A te Venray. We hebben onze bedrijfsactiviteiten op deze locatie flink uit kunnen breiden. Er werken nu, naast mijzelf 5 gemotiveerde medewerkers in vaste dienst en enkele freelancers. Willy en Bo zorgen samen met de freelancers voor de installatie van melkstallen en stalinrichting in twee ploegen. Jeu doet het onderhoud aan de melkmachines- en melkrobots. Ton, onze technisch specialist is verantwoordelijk voor techniek van het robotmelken. Voor de koeltechniek is hij samen met Bo verantwoordelijk. Ikzelf neem de verkoop, routesales en storingsdienst in de avonduren en de weekenden voor mijn rekening. Hierdoor houd ik contact met de klanten. Bovendien houd ik mijn technische kennis op peilen weet ik wat er in het veld leeft. Onze huidige "chef-werkplaats" Martijn zorgt ervoor dat bezoekende klanten geholpen worden, hij is echter zo goed op de hoogte van de melksystemen dat hij steeds vaker de klanten ter plekke technisch ondersteunt met melkmachine en/of mestschuif problemen. We zijn een hardwerkende gezellige ploeg!
Inmiddels hebben wij naam en faam opgebouwd bij onze vaste klantenkring en daarbuiten.

Waar zijn we groot mee geworden?

In het begin verwierf het bedrijf een dealerschap voor Surge-Melotte melkmachines. Jan Hendrickx bouwde een trouwe klantenkring op, die erg tevreden was over het bedrijf. Steeds meer mensen wisten dat ze bij Hendrickx Venray "alles konden maken". Zo kreeg het bedrijf functie als "dorpssmid" voor Venray en omstreken. Als een schop of bats brak, liet en laat je hem lassen bij Hendrickx Venray. Ook verzorgt het bedrijf stroom- en watervoorziening bij de veehouderijen
Van een bescheiden dealerschap voor Surge-Melotte melkmachines groeide het bedrijf uit tot een leverancier van allerlei veehouderij producten.
In de melkmachine wereld is veel veranderd: Surge-Melotte werd Melotte en later SURGE. Sinds 2001 is SURGE Westfalia-SURGE geworden, en is alles wat er op het melkveebedrijf nodig is onder de naam de GEA-groep ondergebracht: Melkmachines en -robots, stalinrichting, mestschuiven en mestrobots en krachtvoersystemen. Kortom een compleet assortiment voor de melkveehouderij. Onze kracht in deze wisselingen is steeds onze flexibititeit geweest.
Andere producten die door Hendrickx Venray naast de GEA melksystemen stalinrichting en krachtvoersystemen zijn:

*
* Callagher afrasteringsmaterialen
* Nilfisk ALTO reiniging apparatuur
* DAB Waterpompen
* RICON Stalventilatie
* Mullerup ruwvoerinstallaties
* Suevia Drinkwatersystemen
* KAWASAKI groenvoorzieningapparatuur
* JOHN DEERE Gazonmaaiers

Met name deze laatste twee dealerschappen en het feit dat we alles op het gebied van ijzer op maat kunnen maken, zijn we nu ook vollop werkzaam in de particuliere markt.


Onder het motto: "De klant is koning" zorgen wij voor de oplossing naar uw tevredenheid