Monobox melkrobot
De monobox: De robot, ideaal voor het familie bedrijf met 70 koeien (of een veelvoud hiervan!)


De monobox: het veelzijdige eenbox systeem


Er kunnen in de GEA MonoBox 70 koeien kunnen worden ondergebracht. Hierdoor wordt de dagelijkse planning effectiever en werkroutine flexibeler. Het grote touchscreen-display levert een eenvoudige gegevensbewaking op. De handbediende ondersteuning maakt het makkelijk om met koeien om te gaan die speciale behoeften hebben. Voor de koe is de monobox uitnodigend door de open melkbox. De ruime in- en uitlaat geeft de koe de mogelijkheid gemakkelijk in- en uit te lopen, waardoor de capaciteit wordt vergroot.
Gebruikersgemak

Direct na het aansluiten van de melkbeker start het melkproces, dat uit de volgende stappen bestaat: speenreiniging, voormelken, stimulatie, melken, dippen en vervolgens afnemen. Het afsluitende dipproces zorgt voor de ideale uierbescherming en -verzorging, zodat de algehele gezondheid van de dieren wordt verbeterd. Het systeem is uitgerust met een melkseparatie per kwartier. De StimoPuls pulsator zorgt voor een stimulatie per koe. De monobox heeft korte melkslangen (1,25m) voor maximale melksnelheid met laag vacuüm voor een gezond uier. De melkrobots worden met energie – en watermeters uitgevoerd, waardoor ieder bedrijf op kosten kan besparen.
MonoBox melkrobot registreert onder andere:
• Melkmeet indicatie per kwartier
• De afname per kwartier
• Geleidbaarheidsmeting per kwartier
• Temperatuurmeting per kwartier
• Melksnelheid indicatie per kwartier
• Melkmeet indicatie per kwartier
• Kleurmeting per kwartier


Het monobox systeem van René van der Sterren

In het filmpje is te zien hoe een koe rustig de box binnen stapt, waarna de robot het uier en de speenplaatsing detecteert, ongeacht de vorm en grootte van het uier. Het display toont de belangrijke gegevens van de koe in een oogopslag. Aanvullende gegevens zijn te zien op vervolgschermen. René heeft voor de GEA monobox gekozen, omdat het voor hem het meest overzichtelijke en degelijke systeem was. Dat wij tevens de stroom- en watervoorziening installeerden gaf hem een gerust gevoel. Alles in een hand, een aanspreekpunt en een leverancier die verstand heeft van beide disciplines.

De veehouders, waarbij we de monobox hebben geïnstalleerd zijn erg tevreden over de mogelijkheden, overzichtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid van de robot.


Bent u geinteresseerd in de monobox? Of overweegt u over te stappen op automatisch melken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Bel Hendrickx Venray B.V.: 0478-583525